Toerisme

Een van de belangrijke thema’s in Loenen is toerisme. Het is in de dorpsraad een special en belangrijk cluster. Loenen heeft een aantal parels in haar gebied die we moeten koesteren.

Om Loenen nog meer op de kaart te zetten zijn we met het volgende bezig:

  • Er komt een fietsknooppunt in het dorp zodat en fietsroute in Loenen zelf begonnen kan worden (bij de parkeerplaats kermisterrein).
  • Begin volgend jaar krijgen we een eigen toeristische website, www.visitloenen.nl, met alle informatie voor toeristen (hot spots/routes/ evenementen/agenda).
  • Een grote wens is ook een upgrading van de waterval met meer parkeerplaatsen, toiletten en een veiligere situatie. Dat moet met de provincie, de gemeente en het waterschap en dat is een wat langduriger proces.
  • Een VVV in Loenen zou mooi zijn maar dat gaat niet lukken. We zijn gesprek met Den Eikenboom over een ruimte waar we onze informatie in de toekomst kwijt kunnen; een fantastisch aanbod.
  • Nog mooier zou het zijn als we dat in de zomer maanden ook nog met vrijwilligers zouden kunnen bemensen.
  • In Loenen staan ook allerlei borden van CODA die geschonken zijn, genaamd de Atlas van Apeldoorn. Dat is een fietsroute van 19 km met 11 infopunten. De informatie is soms achterhaald en er zijn er een aantal borden verdwenen. Dat gaan we herstellen en dat moet eind van het jaar gereed zijn.
  • De gemeente/routebureau Veluwe is ook bezig met een wandrouteknooppunt die dit jaar gereed is. En we krijgen nieuwe toegangsborden met foto’s van Loenen waarvan je de voorbeelden al kan zien in Eerbeek.

Genoeg te doen dus en als je nog goede ideeën hebt: Hein Reusken toerisme@loenenzonnedorp

Deel dit bericht:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor Nieuws uut Loenen

De Loenense krant “Nieuws uut Loenen” wordt iedere laatste woensdag van de maand verspreid.

Archief Nieuws uut Loenen