Nieuwe voorzitter

Op dinsdag 17 april heb ik van Willem de Zanger het voorzitterschap van de dorpsraad “Vereniging Loenen Zonnedorp” overgenomen. Het voor mij een hele eer om deze functie te mogen vervullen en een uitdaging om in de voetsporen van Willem te kunnen treden. Een voorzitter die met veel inzet en toewijding negen jaar lang bestuurslid van de dorpsraad was, waarvan de laatste acht jaren voorzitter.

Naast mijn functie binnen de politieorganisatie ben ik door de jaren heen als bestuurslid actief geweest bij verschillende stichtingen en verenigingen. Twee jaar geleden ben ik met pensioen gegaan en kreeg meer tijd en ruimte. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en iets voor mijn omgeving te kunnen betekenen. In 2022 werd ik bestuurslid van de Vrienden van de Loenense Bossen. In 2023 werd ik mede vanuit mijn achtergrond gevraagd om bestuurslid bij dorpsraad van Loenen te worden en nam de portefeuille infrastructuur en mobiliteit van Marian Zoet over. Met oog op de ontwikkelingen rondom het project wegennet Eerbeek Loenen 2030 een beste klus.

Natuurlijk sta ik er nu als voorzitter niet alleen voor en kan ik bouwen op een fijn team van betrokken bestuursleden. Kortgeleden is Brenda Kosters als secretaris bij ons bestuur gekomen en binnenkort mogen wij Sophie Knoote en Gerrianne Jansen verwelkomen, die vanuit Lomive in ons bestuur komen.

De werkzaamheden voor de dorpsraad zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit komt met name door toekomstige ontwikkelingen voor ons dorp op velerlei terrein en de participatiewetgeving vanuit de overheid. Maar ook door onze ambitie Loenen nog mooier, aantrekkelijker en duurzamer te maken.

We kunnen daarom in ons bestuur extra ondersteuning gebruiken. Op het gebied van Zorg, Woningbouw en Infrastructuur zoeken wij bestuursleden die affiniteit hebben met één van deze onderwerpen en als vrijwilliger een bijdrage willen leveren voor ons dorp. Heb je dus interesse meld je dan aan via;  secretaris@loenenzonnedorp.nl Harrie Wilbrink

Deel dit bericht:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor Nieuws uut Loenen

De Loenense krant “Nieuws uut Loenen” wordt iedere laatste woensdag van de maand verspreid.

Archief Nieuws uut Loenen