Omgevingsvisie Apeldoorn en dorpen.

Graag uw reacties!

Recent is de Gemeente Apeldoorn gekomen met een omgevingsvisie voor de stad Apeldoorn en de dorpen. Het is uiteraard aan ons om onze omgeving verder in te vullen met goede toekomstgerichte ideeën.

De toekomstvisie, deel 1, staat beschreven op: www.apeldoorn.nl/omgevingsvisie.

Er gaat veel veranderen in de toekomst van onze regio. Zeker op het gebied van groen, duurzaamheid, zorg en infrastructuur, denk bijvoorbeeld aan zorg op afstand, leefbaarheid en wonen in Loenen. Niet alles zal gaan zoals we willen, wel kunnen we onze ideeën neerleggen en u weet dat “niet geschoten is altijd mis “

Het moet natuurlijk passen in de omschrijving van de Gemeente Apeldoorn. Wij hebben in het Koersdocument van Loenen beschreven hoe wij als Dorpsraad de toekomst zien. Het vervolg daarop de Vitaliteitsagenda, wordt binnenkort in het bestuur vastgesteld.

Wij vragen u dan ook te komen met ideeën die ons dorp aantrekkelijker maken op allerlei gebied. Denk daarbij aan wonen/scholen, zorg, jeugd, mobiliteit, economie, recreatie/natuur, sport en cultuur, circulariteit/duurzaamheid/energie, leefbaarheid en welzijn, dus, alles over de Loenense samenleving

Graag willen wij uw ideeën en kennis vóór 21 augustus 2021 ontvangen. Ook willen we de plannen met u delen en bespreken. Daarom organiseren we 2 avonden in de Brink op 10 en 17 september.

We kunnen ons voorstellen dat u bomvol ideeën zit en dat willen we graag belonen. Daarom stellen we voor de meest aansprekende en uitvoerbare plannen, die niet te kostbaar en binnen een termijn van 1-2 jaar gerealiseerd kunnen worden, een dinerbon voor 2 personen in ’t Ruifje beschikbaar. Er zijn 2 bonnen in totaal. De Dorpsraad zal de plannen beoordelen.

Alle plannen worden ingediend bij de Gemeente Apeldoorn als hét Loenense perspectief!

Het is naar onze mening dé kans om onze ideeën en plannen te verwezenlijken.

U kunt uw ideeën sturen naar: Secretaris@loenenzonnedorp.nl       

Adres: Eerbeekseweg 25, 7371 CB Loenen                                                           

Telefoon: 055 3600244

Deel dit bericht:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor Nieuws uut Loenen

De Loenense krant “Nieuws uut Loenen” wordt iedere laatste woensdag van de maand verspreid.

Archief Nieuws uut Loenen